Predsednik Meksika treći put pozitivan na korona virus

Predsednik Meksika treći put pozitivan na korona virus

Meksički predsednik prekinuo je u nedelju obilazak poluostrva Jukatan nakon što je priznao da je pozitivan na korna virus, pošto je prethodno pretrpeo dva napada COVID-19, preneo je AP.

Predsednik Andres Manuel Lopez Obrado napisao je na svojim nalozima na društvenim mrežama da njegovo stanje „nije ozbiljno“.

Komentar je usledio nakon izveštaja u lokalnoj štampi da se Lopez Obrador osećao slabo u nedelju ujutru i da je morao da otkaže svoju turneju, što je njegov predsednički portparol negirao.

Lopez Obrador, 69, koji je priznao istoriju srčanih problema, napisao je da će se izolovati na „nekoliko dana“ u Meksiko Sitiju.

Lopez Obrador je bio bolestan od COVID-19 početkom 2021. i oporavio se nakon što je primio ono što je tada opisao kao eksperimentalni tretman. U januaru 2022. objavio je da je drugi put oboleo od COVID-19, usred naleta zaraze koronavirusom u Meksiku.

Predsednik je rekao da će, dok je u izolaciji, sekretar unutrašnjih poslova Adan Augusto Lopez obavljati dnevne jutarnje brifinge za predsednika.

To bi moglo da podstakne nezaustavljivu kampanju ministra unutrašnjih poslova za pobedu na predsedničkoj nominaciji stranke Morena Lopeza Obradora na izborima 2024. Lopez, koji nije u srodstvu sa predsednikom, trenutno zaostaje za gradonačelnicom Meksiko Sitija Klaudijom Šejnbaumom u većini anketa u primarnoj trci.