Stefančuk stiže u Prag da učestvuje na Konferenciji predsednika parlamenata EU

Stefančuk stiže u Prag da učestvuje na Konferenciji predsednika parlamenata EU

Predsednik Vrhovne rade Ruslan Stefančuk doputovao je u Prag da učestvuje na Konferenciji predsednika parlamenata Evropske unije (EUSC).

„Prag. Ovih dana sam u radnoj poseti Češkoj. Predstoji nam učešće na Konferenciji predsednika parlamenata EU. Imaću niz bilateralnih sastanaka sa šefovima parlamenata, fokusirajući se na Ukrajinu, suprotstavljanje Rusiji. agresije, našeg puta ka punopravnom članstvu u EU i našoj evroatlantskoj budućnosti!“ Stefančuk je objavio na Fejsbuku.

Predsednik Vrhovne rade se već sastao sa predsednikom češkog Senata Milošem Vistrčilom. Stefančuk je zahvalio Češkoj na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

On je napomenuo da je predsedniku češkog Senata ukazom predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog dodeljen Orden kneza Jaroslava Mudrog 2. stepena. „Velika mi je čast uručiti ovu nagradu cenjenom kolegi i istinskom prijatelju Ukrajine“, naglasio je Stefančuk.

Predsednik Vrhovne rade Ukrajine Ruslan Stefančuk učestvovaće na samitu šefova parlamenata država članica Evropske unije i zemalja kandidata za članstvo u EU u Pragu (Češka).