Zvezda upisala 34. titulu, ubedljiva pobeda nakon preokreta nad TSC-om

Zvezda upisala 34. titulu, ubedljiva pobeda nakon preokreta nad TSC-om

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC sa 4:1 (1:1) u meču prvog kola plej-ofa Superlige i tako stekli nedostižnu prednost nad rivalima šest kola pre kraja prvenstva. Crveno-beli su stigli do 34. titule šampiona.

Sjajana fudbalska predstava na ispunjenoj “Marakani“. TSC je došao u Beograd da se nadigrava sa liderom prvenstva. Bio je gost ravnopravan rival u nekim momentima imao je i više od igre, naročito u prvom poluvremenu. U nastavku gostima je nedostajalo snage, Zvezda je to iskoristila i sa tri gola u mreži rivala stigla do preokreta, pobede i titule šampiona Srbije.

Obe ekipe nametnule su žestok tempo od samog starta utakmice. Ređale su se šanse pred oba gola. Delovalo je da je TSC u početku bio opasniji. S druge strane pretila je i zvezda, ali je pogađala okvir gola, čak tri puta u prvom poluvremenu.

Prvi je do gola stigao gost. Igrao se 20. minut, kada je dosuđen jedanaesterac za goste. Siguran sa “kreča“ bio je Bukovca – 0:1.

Zvezda je nakon primljenog gola preuzela inicijativu. Igralo se uglavnom na polovini rivala. Stvorili su crveno-beli nekoliko stopostotnih prilika ali je izostala realizacija.

Ipak, domaćin je izjednačio u drugoj, poslednjoj, minuti nadoknade. Lopta je stigla do Bukarija koji je sa pet metara šalje pod prečku.

Velika borba nastavljena je i u drugom poluvremenu. Prvo je zapretio gost, ali nije iskoristio sjajnu priliku. Uzvratila je Zvezda preko Pešića koji postiže pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda.

Zvezda je do preokreta stigla u 61. minutu. Pešiš je uputio sjajan pas ka Bukariju koji prihvatio u trku izašao sam ispred golmana gostiju i preciznim udarcem zatresao mrežu.

Nastavila je Zvezda da dominira, TSC je retko bio na polovini domaćina. Terensku inicijativu crveno-beli su krunisali novim golom u 69. minutu.

Nakon presečenog napada TSC lopta je u kaznenom prostoru tigla do Pešića, usledila je povratna lopta na koju je naleteo Kanga i bez oklevanja šutirao. Lopta uz desnu stativu ulazi u gol.

Crveno-beli se nisu zaustavljali, nastavili su da dominiraju i stvaraju šanse.

Četvrti gol domaćin je postigao u 75. minutu. Vigo je sa desne strane uposlio Bukarija u sredini šesnaesterca, ovaj preciznim udarcem šalje loptu u mrežu – 4:1, het-trik Bukarija.

Zvezda je nastavila da stvara šanse, rival je tek na momente uspevao da se oslobodi pritiska i pređe na deo terena koji je pripadao domaćin, ipak nije uspeo da ozbiljnije zapreti i ugrozi gol Borjana.

U finišu susreta beležimo još nekoliko prilika pred golom gostiju, ali nije bilo promene rezultata.