Rusija savetuje građanima da izbegavaju putovanje u Kanadu

Rusija savetuje građanima da izbegavaju putovanje u Kanadu

Rusija savetuje građanima da izbegavaju putovanja u Kanadu, navodeći, kako ona naziva, brojne slučajeve diskriminacije Rusa, uključujući fizičko nasilje, saopštilo je u subotu njeno ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Rojters.

Kanada je jedan od najglasnijih pobornika Ukrajine u ratu protiv moskovskih snaga i uvela je sankcije stotinama ruskih zvaničnika i kompanija, kao i široke zabrane trgovine.

„Zbog brojnih slučajeva diskriminacije ruskih državljana… u Kanadi, uključujući fizičko nasilje, preporučujemo vam da se uzdržite od putovanja u ovu zemlju radi turizma, obrazovanja i u kontekstu poslovnih odnosa“, navodi se u saopštenju. navodi ministarstvo u savetu.

„Ako ste već u Kanadi, pozivamo vas da budete oprezni, posebno na javnim mestima.

Upozorenje od 20. aprila objavljeno je u subotu na glavnom Telegram kanalu ministarstva. Kanadsko ministarstvo spoljnih poslova nije odmah bilo dostupno za komentar.

Ubrzo nakon što je rat počeo prošle godine, Kanada je savetovala građane da izbegavaju sva putovanja u Rusiju.

Rusija je prošle nedelje uvela sankcije za 333 kanadska zvaničnika i javne ličnosti, uključujući istaknute olimpijce, što je, kako je rekla, odgovor na kanadska ograničenja Moskvi i podršku Ukrajini.