Srpska lista pozvala na bojkot izbora na severu Kosova i Metohije

Srpska lista pozvala na bojkot izbora na severu Kosova i Metohije

Srpska lista, najuticajnija stranka Srba na Kosovu I Metohiji, pozvala je danas Srbe na Kosmetu da u nedelju ne nasedaju na provokacije i da bojkotuju lokalne izbore koji će se održati u nedelju 23. aprila.

„Pozivamo sav srpski narod na severu Kosova i Metohije da u nedelju 23. aprila ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije režimaAljbina Kurtija, čiji je jedini cilj da sprovođenjem ovih izbora protera Srbe sa severa Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Oni su poručili narodu da lokalne izbore na severu Kosova i Metohije bojkotuju.

Kako piše u saopštenju za medije predstojeći izbori sunelegitimnii protivni srpskim interesima.

„Srbi treba sa prezirom da gledaju sve one koji planiraju da izađu i učestvuju u ovom nelegalnom i nelegitimnom procesu koji je protivan interesu srpskog naroda“, poručuju iz SL.

„Svi smo dobro razumeli da Kurti hoće da bude okupacioni Gaulajter i da vlada u četiri opštine na severu Kosova i Metohije bez podrške naroda preko svojih okupacionih gradonačelnika“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izbori za četiri gradonačelnika održaće se u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku dok će se izbori za lokalnu skupštinu održati u Leposaviću i Zvečanu.

Od ranije je poznato da Srpska lista neće učestvovati na ovim izborima, juče jeod kandidature odustao i Aleksandar Jablanovići njegova Partija kosovskih Srba, dok je jedini kandidat koji od Srba učestvuje na ovim izborima Slađana Petković koja nastupa samostalno kao kandidat za gradonačelnika u opštini Zvečan.