Juventus pobedio Sporting sa 1:0

Juventus pobedio Sporting sa 1:0

Juventus je napravio mali korak ka finalu Lige Evrope, pošto je golom Federika Gatija u drugom poluvremenu obezbedio domaćinu pobedu od 1:0 nad portugalskim Sportingom u prvoj utakmici četvrtfinala u četvrtak, preneo je Rojters.

Sporting je dominirao većim delom meča i imao je šansi za gol u prvom poluvremenu. Golman Juvea Vojčeh Ščesni je odbranio kapiten Sebastijan Kouts pre nego što je Gleison Bremer nekoliko minuta kasnije izbacio Nunu Santosa sa linije.

Nevolje Juvea sa povredom dodatno su pogoršane zamenom Ščesnog neposredno pre pauze. Poljski reprezentativac se nije osećao dobro i držao se za grudi pre nego što je otišao i zamenio ga je Matija Perin.

Dušan Vlahović pomogao je da preokrene stvari za domaćina u 73. minutu, udarcem glavom koji je Kouts blokirao na liniji, a Gati je iz blizine uspeo da uspe.

Perin je postao heroj večeri nakon sjajne dvostruke odbrane u nadoknadi vremena, prvo je zaustavio ubacivanje pre nego što je parirao odbijanju od opasnosti.

Revanš je sledećeg četvrtka na stadionu Hoze Alvalade u Lisabonu. Pobednik će se u polufinalu suočiti sa Seviljom ili Mančester junajtedom.