Mančester siti i Bajern Minhen finale u četvrtfinalu Lige šampiona

Mančester siti i Bajern Minhen finale u četvrtfinalu Lige šampiona

Fudbaleri Mančester sitija dočekuju minhenski Bajern u okviru prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona. Duel na „Etihadu“ počinje u 21 sat.

Nema sumnje da će dvomeč između Mančester sitija i Bajern Minhena doneti veliko uzbuđenje kod navijača i ljubitelja fudbala, jer su oba tima podjednako kvalitetna na svim pozicijama.

Do sada, pored Benfike, engleski i nemački klub su neporaženi u Ligi šampiona. Međutim u četvrtfinalu jednoj ekipi ambicije će o najvećem dometu u Evropi biće ugašene, što znači da bi poraženoj ekipi sezona bila neuspešna.

Siti u odnosu na Bajern prvi duel dočekuje u nešto boljoj formi, budući da u poslednjih 10 mečeva u svim takmičenjima nisu nijednom poraženi.

Bavarski tim ima rezultat od sedam pobeda i tri poraza, najnoviji poraz dogodio se pre nedelju dana kada su ispali u četvrtfinalu Kupa Nemačke od Frajburga.

Vredno pomena je i promena na klupi Bajerna, naime Tomas Tuhel je zamenio Julijana Nagelsmana na mestu glavnog trenera tima. Čelni ljudi bavaraca istakli su da su sa Nagelsmanom raskinuli saradnju zbog toga što su smatrali da je osvajanje Lige šampiona u opasnosti.