Preokret u kasnoj sezoni dovodi Lejkerse do pobedničkog rekorda

Preokret u kasnoj sezoni dovodi Lejkerse do pobedničkog rekorda

Pred kraj, kako je jednom rekao, najvažniji deo regularne sezone u svojoj karijeri, Lebron Džejms je bio u mogućnosti da nakratko uživa u jednoj stvari za koju su mnogi mislili da će biti skoro nemoguća posle 12 utakmica, piše AP.

Los Anđeles Lejkersi će imati pobednički rekord u regularnoj sezoni.

Lejkersi su u petak uveče pobedili Finiks Sanse sa 121-107 za svoju 42. pobedu i garantovali su finiš preko .500. To je bio samo san početkom novembra kada je Los Anđeles izleteo iz kapije sa rezultatom 2-10.

Prema Sportradaru, Lejkersi (42-39) su tek četvrti tim od 1981. koji je startovao sa 2-10 ili gore i završio sa pobedničkim rezultatom. Nju Džersi Netsi su to uradili dva puta (1981-82, 2004-05), dok su Čikago Bulsi pobedili u 2004-05.

Lejkersi su pobedili pet od poslednjih sedam otkako se Džejms vratio u postavu 26. marta. Nisu prešli 0,500 do pobede od 12 poena u Minesoti 31. marta, 77. utakmice u sezoni.

„Igramo izuzetno dobro. Momci su uradili neverovatan posao kada sam bio napolju. Igre koje sam igrao (od povratka), samo pokušavam da uradim svoj deo“, rekao je Džejms.

Najveći katalizator preokreta bio je rok za trgovinu, kada su Lejkersi resetovali svoj spisak. Dobili su bekove D’Anđela Rasela i Malika Bizlija, napadača Džareda Vanderbilta i centra Mo Bambu, zajedno sa trejdingom Rasela Vestbruka.

Rekord Lejkersa 17-9 od roka za trgovinu 9. februara je druga najbolja ocena u Zapadnoj konferenciji.

„Bila je to zaista dobra grupa. Mnogo je ulog i na liniji da nemamo drugog izbora osim da se poboljšamo“, rekao je Dejvis. „Naša praksa su bile igre i uspeli smo da shvatimo stvari u hodu.

Rasel je predvodio Lejkerse sa 24 poena, a Bizli je postigao 21 u pobedi nad Sansima. Ostin Rivs se takođe pojavio kao sastavni igrač, sa prosečno 17,8 poena od Ol-star pauze.