Vašington će sledeće nedelje biti domaćin Foruma o partnerstvu SAD i Ukrajine

Vašington će sledeće nedelje biti domaćin Foruma o partnerstvu SAD i Ukrajine

Stejt department, USAID i Ministarstvo trgovine, u partnerstvu sa Vladom Ukrajine i Privrednom komorom SAD, biće domaćini Foruma partnerstva SAD i Ukrajine 13. aprila u Velikoj sali Privredne komore SAD, saopštila je pres služba američkog Stejt departmenta, prenosi Ukrinform.

„Ovaj zajednički događaj ima za cilj da ubrza američke investicije i angažovanje u Ukrajini dok istovremeno gradi mogućnosti za planiranje i saradnju u cilju podrške ekonomskom oporavku Ukrajine“, navodi se u saopštenju.

Događaj će uključiti razgovore sa zainteresovanim stranama na visokom nivou o temama koje se kreću od kataliziranja investicija i angažovanja do oslobađanja tržišnog potencijala u Ukrajini i izgradnje održive budućnosti kroz atraktivan regulatorni okvir, preduzetništvo i obnovljivu energiju.

Napominje se da će događaj okupiti predstavnike i zainteresovane strane iz privatnog sektora SAD i Ukrajine, uključujući kompanije, dijasporu i grupe civilnog društva, nevladine organizacije, investicione grupe i fondacije, pored predstavnika vlade SAD i Vlade Ukrajine .

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ove nedelje je govorio na ukrajinsko-poljskom poslovnom forumu u Varšavi. On je pozvao investitore iz Poljske da se pridruže budućoj obnovi Ukrajine.