Svečlja: Uspeh vlade zabrana referenduma Srbije na severu i preregistracija tablica

Svečlja: Uspeh vlade zabrana referenduma Srbije na severu i preregistracija tablica

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja danas je na sednici Skupštine o dvogodišnjem radu vlade posebnokao uspeh istakao sprečavanje održavanja referenduma o promenama Ustava Srbije na severu i preregistraciju vozila na RKS tablice.

On je rekao da se „destruktivni pristup Srbije prema Kosovu nije promenio“, prenosi Reporteri.

„Pristup Srbije prema Kosovu se nije promenio. U ove dve godine suočili smo se kao dve države. U kontekstu toga, zabranili smo održavanje referenduma Srbije na Kosovu. Omogućili smo registraciju na RKS registarske tablice, dok je u toku predaja i zamena registarskih tablica Miloševićevog režima“, rekao je Svečlja.

Takođe, Svečlja je rekao da je tokom dve godine rada vlade zatvoreno 16 ilegalnih puteva na severu Kosova, uništene 83 kriminalne grupe i zaplenjeno nekoliko tona narkotika, prenosi Kosovo Onlajn.

Prema njegovim rečima, bezbednosnim institucijama je potrebna veća podrška, ali je Svečlja garantovao da će se boriti protiv kriminala i korupcije.

„Bezbednosnim institucijama je potrebna veća podrška. Ali mogu da vam garantujem da ćemo se protiv kriminala i korupcije boriti na svakom ćošku”, naveo je Svečlja.