Fiorentina pobedila Kremoneze sa 2:0 u polufinalu Kupa Italije

Fiorentina pobedila Kremoneze sa 2:0 u polufinalu Kupa Italije

Fiorentina je u sredu pobedila Kremoneze rezultatom 2:0 u prvom meču polufinala Kupa Italije, golovima napadača Artura Kabrala i Nikolasa Gonzalesa, piše Rojters.

Fiorentina je od početka bila na prvom mestu, a Kabral ju je doveo u prednost u 20. minutu igre visokim udarcem glavom, nakon što ga je sjajno postavio defanzivac Cristiano Biraghi.

Fiorentini je za igru rukom dosuđen penal Emanuela Ajvua, koji je isključen, a Gonzales je u 75. minutu udvostručio prednost preciznim udarcem sa tačke, koji je argentinski internacionalac uputio u donji levi ugao.

Utakmica je odrazila razliku od 27 poena između timova na tabeli Serije A, pri čemu je Fiorentina uživala u lavovskom delu poseda, dok je donji Kremoneze uspeo da pogodi samo u gol u drugom poluvremenu.

Kremoneze, koji igraju svoje drugo polufinale Kupa Italije i prvo od 1986-87, eliminisali su Romu u četvrtfinalu i Napoli u 16 ​​finala.

Juventus i Inter iz Milana podelili su plen u nerešenom rezultatu 1-1 u drugoj prvoj utakmici polufinala u utorak. Revanš utakmice igraju se 26. i 27. aprila.