Zelenski: Linija aktivnih neprijateljstava duga preko 1.200 km

Zelenski: Linija aktivnih neprijateljstava duga preko 1.200 km

Linija aktivnih neprijateljstava u Ukrajini sada je duga više od 1.200 kilometara, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tokom onlajn sastanka sa članovima Nacionalne asocijacije guvernera SAD, javlja dopisnik Ukrinforma.

„Linija aktivnih neprijateljstava u Ukrajini sada je duga više od 1.200 kilometara. To je kao iz Vašingtona, DC, do Čikaga i nazad! Ukupna linija fronta je čak i više od toga“, rekao je Zelenski.

Po njegovim rečima, milioni ljudi žive u gradovima i selima iz kojih su ukrajinske odbrambene snage ili već proterale rusku zastavu ili se spremaju da to učine.

Prema rečima predsednika Ukrajine, Kremlj sanja da ponizi Ameriku i Evropu, i ceo slobodni svet, kao i da cepa NATO i izazove sukob koji će naterati američku naciju da bira da li će se boriti ili ne.

„To je Ukrajina, to je vaša poslednja granica, vaša poslednja pouzdana granica. Zahvaljujući našoj snazi, posebno vaš narod neće morati da pravi ovaj izbor – izbor vaših muškaraca i žena – hrabrih vojnika, čiji bi životi bili položeni na oltar zaštite najdragocenijeg – slobode“, naglasio je Zelenski.

Zelenski je napomenuo da je Ukrajina sposobna da spreči širenje rata i da pobedi Rusiju.

Prema podacima Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, Bahmut i Marinka u Donjeckoj oblasti ostaju epicentar neprijateljstava. Ukrajinska vojska je tokom proteklog dana odbila oko 20 napada.