Orlando Blum posetio dečiji centar u Kijevu

Orlando Blum posetio dečiji centar u Kijevu

Orlando Blum, ambasador dobre volje Dečje organizacije Ujedinjenih nacija UNICEF i zvezda filmova „Pirati sa Kariba” i „Gospodar prstenova” posetio je u nedelju dečji centar u Kijevu, preneo je Rojters.

To je bilo njegovo prvo putovanje u Ukrajinu od 2016. godine, rekao je britanski glumac. On se takođe sastao sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.

„Nikada ne bih očekivao da je rat eskalirao širom zemlje otkad sam bio tamo“, rekao je Blum na Instagramu.

„Ali danas sam imao sreću da čujem dečji smeh u Spilno centru koji podržava UNICEF, bezbednom, toplom i negujućem prostoru za decu da se igraju, uče i dobiju psihosocijalnu podršku.

Centri Spilno, koji se prostiru širom Ukrajine, nude podršku raseljenoj deci i njihovim porodicama, pri čemu je više od pola miliona dece i njihovih staratelja posetilo jedan u protekloj godini, navodi se u saopštenju UNICEF-a na njegovom sajtu.

Od 26. marta, najmanje 465 dece je ubijeno u 13-mesečnom ratu koji je Rusija vodila protiv svog suseda, saopštilo je ukrajinsko glavno tužilaštvo.

„On zna šta je donela ova agresija, koliko sveobuhvatni moraju biti napori sveta da je zaustavi, da obnovi Ukrajinu posle rata“, rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju posle sastanka sa Blumom.