Zelenski: Činimo sve da pobedimo ruski revanšizam

Zelenski: Činimo sve da pobedimo ruski revanšizam

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je Ukrajina postala još jača i da je neprijatelj postao još izolovan tokom ove nedelje.

„Još jedna nedelja odbrane je skoro gotova, još jedna nedelja kada je Ukrajina postala jača. A kada je neprijatelj postao još izolovaniji, još beznadežniji. Ove nedelje imamo odluku o novim paketima podrške odbrani iz Sjedinjenih Država, Litvanije, Finske i Nemačke. Švedski parlament je već odobrio 11. paket podrške odbrani Ukrajine. Postoji bezbednosni paket i čvrsti sporazumi sa Japanom“, rekao je Zelenski u svom poslednjem obraćanju i zahvalio premijeru Japana Fumiju Kišidi na produktivnoj poseti.

Zelenski je napomenuo da se na računima Narodne banke već nalazi 1,5 milijardi evra makrofinansijske pomoći Evropske unije.

Ove nedelje, rekao je Zelenski, hrvatska vlada usvojila je program lečenja i rehabilitacije ranjenih ukrajinskih vojnika, a Grčka se pridružila grupi partnera koji rade na uspostavljanju Specijalnog suda.

„Mi takođe idemo u odbranu istorijske pravde za Ukrajince: Island je priznao glad u holodomoru kao genocid nad ukrajinskim narodom. „Korak po korak, činimo sve što je moguće i svuda da ruski revanšizam izgubi u svakom elementu agresije na Ukrajinu i slobodu naroda uopšte“, naglasio je šef države.