Ogroman požar uništio crkvu u Nju Džersiju

Ogroman požar uništio crkvu u Nju Džersiju

Veliki požar uništio je u ponedeljak do temelja veliku crkvu u Burlingtonu u Nju Džersiju, a njen krov se srušio dok se više od 100 vatrogasaca i osoblja hitne pomoći borilo sa plamenom, javili su lokalni mediji, prenosi Rojters.

Požar je izbio oko 18 časova po istočnom vremenu u centru Fountain of Life u gradu Florens, Nju Džersi, severoistočno od Filadelfije, izvestio je lokalni ABC-6. Tamni oblaci dima mogli su se videti nekoliko kilometara unaokolo.

„To je razarajući gubitak“, rekao je stanici Rasel Hodžins, stariji pastor u centru Fontana života.

Hodžins je rekao lokalnim medijima da ekipe još uvek pokušavaju da spasu školsku zgradu. Na licu mesta bilo je više od 100 vatrogasaca i drugih hitnih službi.

„Vatrogasci su uradili ogroman posao pokušavajući da zaustave vatru iznutra. Bila je samo veličina zgrade kao i količina vatre koja je bila ovde – morali smo da prebacimo našu operaciju na odbrambenu operaciju,“ Robert Tarp, administrator Firence Township Fire District, rekao je CBS-6.

Trenutno nema izveštaja o povređenima i nije jasno šta je izazvalo požar.

Novinar Kurir posta Cherri Hill navodi da crkva, koja je otvorena 1974. godine, ima 1.000 članova. Kampus uključuje školu, prostor za bogosluženje i centar za porodični život, navodi list. Uzrok još nije utvrđen.