Samsung pobedio na suđenju u tužbi za naziv ‘S10’

Samsung pobedio na suđenju u tužbi za naziv ‘S10’

Samsung Electronics Co Ltd ubedio je u petak saveznu porotu u Los Anđelesu da njegovi Galaksi S10 telefoni ne krše prava na zaštitni znak agencije za upravljanje talentima koja takođe koristi naziv „S10“, prenosi Rojters.

Porota je utvrdila da S10 Entertainment & Media LLC nije pokazao da će Samsungovi popularni pametni telefoni verovatno izazvati konfuziju potrošača i ugušiti njegov brend na tržištu, navodi se u sudskom dokumentu objavljenom u ponedeljak.

Predstavnici Samsunga i S10 u ponedeljak nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar.

Kompanija S10 Entertainment, koja upravlja pop pevačicama Anitom i Normanijem, saopštila je da je počela da koristi ime S10 2017. Samsung je počeo da prodaje svoje pametne telefone Galaksi S serije 2010. i počeo da nudi S10 telefone 2019. godine.

S10 je tvrdio da bi Samsungovo oglašavanje zbunilo kupce da pomisle da su brendovi povezani, navodeći da Samsung koristi sličan font i šemu boja kao agencija za talente za svoj logo S10 i svoje promotivno partnerstvo sa muzičarima.

U tužbi se navodi da je S10 primao poruke društvenih medija od ljudi koji su pokušavali da kupe Samsungove telefone. Takođe je rečeno da je Samsung bio upoznat sa kompanijom pre nego što je usvojio brend, i da su Samsung i S10 razgovarali o potencijalnom dogovoru za Anittu da podrži tehnološkog giganta.

„Kao rezultat konfuzije između Samsungove telefonske linije S10 i oznake S10 kompanije S10 Entertainment, vrednost i dobra volja Instagrama i otiska na društvenim mrežama kompanije S10 Entertainment su ozbiljno smanjeni“, navodi se u tužbi.

Samsung je rekao sudu da njegova upotreba „S10“ neće izazvati zabunu, da ima prioritet u odnosu na ime S10 na osnovu njegove ranije „porodice“ marke Galaksi S i da je S10 predugo čekao da podnese tužbu.