Barselona se zalaže za odbranu uoči obračuna sa Real Madridom

Barselona se zalaže za odbranu uoči obračuna sa Real Madridom

Barselonina čvrsta odbrana biće stavljena na iskušenje jer žele da naprave veliki korak bliže tituli prve lige za četiri godine pobedom nad rivalom Real Madridom na Kamp Nou u El Klasiku nedelja.

Barsa, koja ima devet bodova prednosti u odnosu na svoje rivale na vrhu tabele, pobedila je u 21 od svojih 25 utakmica ove sezone, izgubivši samo jednu od poslednjih 16 utakmica.

Iako su drugi strelac u diviziji sa 47 golova i mogu se pohvaliti najboljim strelcem lige, Robertom Levandovskim sa 15, temelj njihovog uspeha je na drugom kraju terena.

Primili su samo osam golova u ligi ove sezone, što je ubedljivo najbolji rezultat odbrane u prvih pet liga Evrope.

U središtu njihove odbrambene jedinice su tri igrača koji uživaju u zvezdanim sezonama: golman Mark Andre ter-Stegen i defanzivci Ronald Araujo i Žil Kounde.

Trio će imati ključ za gušenje Realove pretnje u napadu, posebno Arauho koji je uradio odličan posao u poništavanju brzog Vinisijusa mlađeg u poslednje dve utakmice između timova.

Nije sve bilo jednostavno za Barsu ove sezone i njihova bogata domaća forma je ublažena nekim lošim igrama u Evropi.

Nakon što ranije ove sezone nije uspela da se plasira u nokaut fazu Lige šampiona drugu godinu zaredom, Barsa je tada ispala u rundi plej-ofa Lige Evrope od Mančester junajteda.

Real će se bez sumnje nadati da će neki od sopstvene evropske forme moći da se održi u njihovoj domaćoj kampanji.

Evropski šampion Real je imao potencijalno odlučujuću nedelju dana za dobar početak izbacivši Liverpul iz Lige šampiona u sredu pobedom od 1-0 u revanšu osmine finala, čime je obezbedio ukupnu pobedu od 6-2.

Italijanski veteran Karlo Anćeloti nadaće se da im je to dalo samopouzdanje koji im je bio potreban da pokušaju da prekinu loš niz protiv rivala Barse, pošto su izgubili svoja dva poslednja meča.

Biće to prva od dva gostovanja na Kamp Nou za mesec dana, a timovi će se ponovo okršati početkom aprila u revanšu polufinala Kupa Kralja, a Real je izgubio 1-0 iz prve utakmice. Madrid.

Ove dve utakmice će odrediti put Reala do kraja sezone pred četvrtfinale Lige šampiona.

Dve pobede bi ostavile Anćelotijev tim da se i dalje bori da obezbedi prvi trostruki trofej u LaLigi, Kupu i Ligi šampiona.

Ako rezultati ne budu na njihovom putu i ​​borba za očuvanje titule u Ligi šampiona će verovatno postati njihov jedini fokus.