Zelenski se sastao sa filantropom Loren Pauel Džobs

Zelenski se sastao sa filantropom Loren Pauel Džobs

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski održao je sastanak sa američkom preduzetnicom i filantropom Lorin Pauel Džobs. Stranke su razgovarale o važnosti očuvanja globalnog jedinstva oko podrške Ukrajini, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u Telegramu, prenosi Ukrinform.

„Razgovarali smo o važnosti očuvanja globalnog jedinstva oko podrške Ukrajini. Govorio sam o portalu javnih usluga Dija i posebnom poreskom režimu za IT kompanije pod nazivom Diia.Citi“, napisao je predsednik Ukrajine.

Prema Zelenskom, Ukrajina će nastaviti da razvija digitalnu industriju, koja je tokom rata dokazala svoju otpornost i efikasnost.

Šef države je izrazio nadu da će IT industrija posle rata pomoći bržem razvoju preduzetništva, iskorenjivanju korupcije i pojednostavljivanju interakcije građana i državnih institucija.

Podsetnik da je Loren Pauel Džobs američka poslovna žena milijarderka i izvršna direktorka. Osnivač je i predsednik Emerson kolektiva. Pored toga, Loren Pauel Džobs je udovica Stiva Džobsa, suosnivača i bivšeg izvršnog direktora kompanije Apple Inc.