TikTok razmišlja o odvajanju od BiteDance-a

TikTok razmišlja o odvajanju od BiteDance-a

Kineski TikTok razmatra da se odvoji od matičnog BiteDance-a kako bi pomogao u rešavanju zabrinutosti SAD o rizicima za nacionalnu bezbednost, izvestio je u utorak Blumberg njuz, pozivajući se na ljude koji su upoznati sa tim, peeneo je Rojters.

Prodaja, koja bi mogla da rezultira prodajom ili inicijalnom javnom ponudom, smatra se poslednjim sredstvom i biće sprovedena samo ako postojeći predlog kompanije sa zvaničnicima američke nacionalne bezbednosti ne bude odobren, preneo je Blumberg.

TikTok i BiteDance nisu odmah odgovorili na Rojtersove zahteve za komentar.

TikTok prolazi kroz reviziju nacionalne bezbednosti od strane Komiteta za strana ulaganja u Sjedinjenim Državama i prošle godine se složio da sprovede niz mera u okviru plana, nazvanog „Projekat Teksas“, u pokušaju da smiri neprijateljski raspoložene zakonodavce.

Aplikacija se našla pod sve većom paljbom zbog straha da bi podaci korisnika mogli završiti u rukama kineske vlade, podrivaći zapadne bezbednosne interese. Izvršni direktor TikTok Shou Zi Chev trebalo bi da se pojavi pred Kongresom SAD 23. marta.