Meta za ukidanje NFT-a na platformama usred kripto propasti

Meta za ukidanje NFT-a na platformama usred kripto propasti

Meta Platforms Inc ukida podršku za digitalne kolekcionarske predmete ili nezamenljive tokene (NFT) na svojim platformama manje od godinu dana nakon što ih je uvela, pošto kripto tržište nastavlja da raste, prenosi Rojters.

„Za sada ukidamo digitalne kolekcionarske predmete (NFT) kako bismo se fokusirali na druge načine podrške kreatorima, ljudima i preduzećima“, napisao je u ponedeljak na Tviteru direktor kompanije za finansije društvenih medija Stephane Kasriel.

Kompanija je pružila podršku kreatorima da dele NFT-ove na Instagramu i Fejsbuku prošle godine, kada je spekulativna kripto imovina eksplodirala u popularnosti, a prodaja od crtanih majmuna do video snimaka dostigla je milijarde dolara.

Ali bitkoin i drugi tokeni pretrpeli su batine krajem 2022. godine nakon što je velika berza FTKS pala u iznenadni bankrot.

Pad je pogoršan prošlonedeljnim kolapsom tri američke banke, od kojih su dve bile fokusirane na kriptovalute.

„Nastavićemo da ulažemo u fintech alate koji će ljudima i preduzećima biti potrebni u budućnosti. Mi pojednostavljujemo plaćanja putem Meta Pai-a, olakšavamo plaćanje i isplate i ulažemo u plaćanja putem poruka preko Meta-a“, rekao je Kasriel.