Vučević: Narodni pokret za Srbiju je nadstranački

Vučević: Narodni pokret za Srbiju je nadstranački

Potpredsednik Vlade i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević kaže za RTS da je Narodni pokret za Srbiju, čije je formiranje najavljeno za kraj maja ili jun, po svojoj formi nadstranački, kao i da je osmišljen i predložen kao pokret koji treba da ujedini i različite političke stranke, ali i ljude koji nisu članovi stranaka.

Poručuje da je to pokret koji treba da objedini sve one koji vide Srbiju kao stabilnu, slobodnu državu i državu koja treba da odoli svim izazovima, a pre svega da to bude pokret za budućnost naše države i budućnost naše dece.

Naglašava da je to nadstranački pokret koji ne gasi političke stranke.

„Mi sigurno se nećemo odreći SNS-a, kao što pretpostavljam ni neke druge stranke koje će biti deo tog pokreta i žele da budu. On će biti iznad političkih stranaka. Stranke će imati svoju fizionomiju, svoju politiku, ovo će biti nešto što pokriva širi spektar ne samo političkih stranaka nego svih onih koji su dobronamerni i koji gledaju budućnost svoje države, svih onih koji žele da Srbija samostalno i slobodno donosi svoje odluke“, objašnjava Vučević.

Na pitanje koje političke stranke očekuju u Narodnom pokretu za Srbiju, Vučević kaže da nisu isključili nikoga.

„Pretpostavljam da postoje neke granice političke u smislu političkog programa i nekih ideologija. Ne vidim da je moguće da baš svi se ujedine i dođu u taj pokret, a ne bi ni bilo dobro, treba da postoje alternacije. Ali sve oni koji vide Srbiju kako je predstavio predsednik, ja mislim da su dobrodošli“, ukazuje Vučević.