SAD: Služba za hitni transport obustavljena nakon pada helikoptera

SAD: Služba za hitni transport obustavljena nakon pada helikoptera

Služba za hitni helikopterski transport saopštila je u petak da je obustavila operacije, dan nakon što se jedan od njenih helikoptera srušio u zapadnoj Severnoj Karolini, ostavljajući tri od četiri osobe hospitalizovane, piše AP.

„Sigurnost je od najveće važnosti za naš program, i kao takvi obustavili smo sve operacije LIFE FORCE-a dok se naše posade ne osete spremne da se vrate u službu“, navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Služba nije imala informacije o okolnostima ili uzroku nesreće. Erlanger će i dalje primati pacijente vazdušnim medicinskim transportom i sarađivao je sa drugim pružaocima vazdušne medicinske pomoći dok je program osnovan.

Medicinski helikopter Eurocopter EC135 teško je sleteo u Frenklin u četvrtak uveče, saopštila je Federalna uprava za vazduhoplovstvo, koja istražuje sa Nacionalnim odborom za bezbednost saobraćaja.

Šerif okruga Mejkon Brent Holbruk rekao je da je helikopter prevozio pacijenta iz medicinske ustanove u Marfiju u bolnicu misije u Ešvilu.

Povređeni su jedan član posade i još tri osobe. Član posade je pušten iz bolnice, a ostale tri osobe su u stabilnom stanju, rekao je predsednik i izvršni direktor Erlangera Džim Kolman u saopštenju objavljenom na Fejsbuku u petak. Direktor hitne službe okruga Mejkon Voren Kejb ranije je rekao da su imali lakše do umerene povrede.

Avion je teško oštećen.