Obustavljen uvoz struje iz Albanije za Kosovo, razlog nepoznat

Obustavljen uvoz struje iz Albanije za Kosovo, razlog nepoznat

Kosovo od 2. marta ne dobija struju od Albanske energetske korporacije. Nije zvanično razjašnjen razlog zašto je obustavljen uvoz struje iz Albanije.

Ovih dana se građani tzv. Kosova uglavnom snabdevaju strujom koju proizvode termoelektrane KEK-a koje su u funkciji, kazao je portparol Energetske korporacijeKosovaSkender Bucoli.

Ako se izračuna ukupna trenutna proizvodnja u ova četiri pogona za proizvodnju električne energije iz termoelektrana ispada da B1, B2 i A3 i A4 zajednički proizvode negde oko 780 megavat-časova električne energije, kazao je Skender Bucoli, portparol Energetske korporacije Kosova.

Bucolije za Ekonomski bilten rekao da su termoelektrane KEK-a juče, tokom 24 sata, proizvele preko 17 hiljada megavat-časova električne energije i da je cela ova količina stavljena na raspolaganje distributeru.

Takođe, nedostatak struje iz Albanije, koja je mesecima bila velikapomoćelektroenergetskog sistema, osetiće se ovih hladnih dana, kada se potrošnja struje značajno povećava,prenosiKosovo onlajn.