Kralj Čarls posetio ukrajinske trupe na obuci u Engleskoj

Kralj Čarls posetio ukrajinske trupe na obuci u Engleskoj

„Kralj Čarls je izgledao veoma zainteresovan jer je osetio režim obuke koji su iskusili ukrajinski vojni regruti koji su privremeno stacionirani u Britaniji“, navodi se u izveštaju.

Na video snimku snimljenom tokom borbe, vojnici su se mogli videti u daljini kako puze po zemlji i postižu svoje ciljeve.

Prema izveštaju, Njegovo Veličanstvo je tokom posete pratio načelnik Generalštaba general ser Patrik Sanders, a takođe se susreo sa nekim od međunarodnog vojnog osoblja koje je udružilo snage sa Ujedinjenim Kraljevstvom kako bi podržalo obuku ukrajinskih trupa.

Kralj je takođe imao priliku da razgovara sa nekim ukrajinskim vojnicima koji učestvuju u osnovnoj obuci.

Kurs traje 35 dana i pruža ukrajinskim regrutima osnovna učenja fokusirana na smrtonosnost i preživljavanje.

„Među glavnim pitanjima koja su se rešavala tokom ove obuke, ukrajinski vojnici uče medicinsku negu, rukovanje oružjem, osnovne terenske veštine i gađanje“, navodi se u izveštaju.

Kroz obuku koju su ukrajinske trupe pružale u Velikoj Britaniji, 10.000 vojnika je dovedeno u borbenu gotovost u poslednjih šest meseci.

Kako je ranije preneo Ukrinform, 8. februara, tokom iznenadne posete Velikoj Britaniji, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je zajedno sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom posetio vojnu bazu Bovington kamp u kojoj se obučavaju ukrajinski vojnici.