Boško Obradović optužio Anu Brnabić da preti građanskim ratom

Boško Obradović optužio Anu Brnabić da preti građanskim ratom

Predsednik Dveri Boško Obradović optužio je premijerku Srbije Anu Brnabić da preti građanskim ratom. U svom komentaru na društvenoj mreži Tviter, on je pitao da li će nadležno tužilaštvo reagovati zbog izjave premijeke, koja je, podsetimo, rekla da Vučić čuva učesnike protesta, te da bi u suprotnom na ulicama bilo desetine hiljada članova SNS-a.

„Da li će nadležno Tužilaštvo reagovati na ovu pretnju izazivanjem građanskog rata sa najvišeg državnog mesta – od strane predsednika Vlade Srbije? Ili će pravosudni organi proganjati samo one koji se protive izdaji Kosova i potpisivanju antiustavnog francusko-nemačkog sporazuma o KiM“, napisao je Obradović.

Njegov komentar usledio je posle reakcije predsednice Vlade Srbije na desničarki protest kod Predsedništva Srbije. Ona je navela da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „štiti demonstrante zbog Srbije“ i da bi ih u suprotnom dočekalo „desetinje hiljada članova Srpske napredne stranke“.

„Gazite srpsku zastavu, pozivate se na drugu državu, pretite ubistvom predsednika Srbije. Znajte da i vas štiti Aleksandar Vučić, zarad stabilnosti. Da nije tako, dočekalo bi vas večeras desetine hiljada članova SNS-a“, napisala je Ana Brnabić i dodala:

„Ovako, vi njemu pretite, on zbog Srbije vas štiti. ‘Junaci’ nesrećni.“

Na ovu izjavu premijerke Brnabić ragovali su pojedini korisnici Tvitera koji su ocenili da je Srbija „jedina država na svetu u kojoj premijerka preti građanima sopstvene države sukobima između pristalica vlasti i svih ostalih“.