Boing će otpustiti oko 2.000 radnika

Boing će otpustiti oko 2.000 radnika

Boing očekuje da će ove godine ukinuti oko 2.000 radnika u oblasti finansija i ljudskih resursa kombinacijom odlaska i otpuštanja, potvrdio je u ponedeljak američki proizvođač aviona, prenosi Rojters.

Prošlog meseca, kompanija sa sedištem u Arlingtonu, Virdžinija, objavila je da će zaposliti 10.000 radnika 2023. godine nakon što je zaposlila 15.000 ljudi 2022. godine, ali je rekla da će neke pozicije za podršku biti skraćene.

Kompanija je u ponedeljak potvrdila izveštaj Sijetl Tajmsa da očekuje „oko 2.000 smanjenja ove godine prvenstveno u finansijama i ljudskim resursima kroz kombinaciju osipanja i otpuštanja“.

Boeing je takođe potvrdio da prenosi oko jedne trećine tih poslova kompaniji Tata Consulting Services u Indiji.

Akcije Boeinga su porasle za 0,4% na 206,81 dolara i porasle su za 0,5% u trgovanju posle radnog vremena.

Boing je u ponedeljak rekao da će „nastaviti da pojednostavljuje našu korporativnu strukturu“. Prošlog meseca, Boing je rekao da će „smaniti broj zaposlenih u okviru nekih funkcija podrške“ – potez koji je trebalo da mu omogući da bolje uskladi resurse za podršku trenutnim proizvodima i razvoju tehnologije.

Prošle godine, Boeing je rekao da planira da otpusti oko 150 finansijskih poslova u Sjedinjenim Državama kako bi pojednostavio svoju korporativnu strukturu i fokusirao više resursa na proizvodnju i razvoj proizvoda.