Snežna oluja zatvara škole i prodavnice, ometa saobraćaj u Atini

Snežna oluja zatvara škole i prodavnice, ometa saobraćaj u Atini

Obilne snežne padavine i pad temperature zatvorile su u ponedeljak škole i prodavnice u grčkoj prestonici, a mnoge javne službe i preduzeća prešli su na rad na daljinu.

Saobraćaj je obustavljen na nekim centralnim putevima i na nacionalnom putu koji povezuje Atinu sa centralnom Grčkom, pošto je oluja Barbara zahvatila zemlju i zahvatila prestonicu.

Neke metro stanice u blizini gradskog međunarodnog aerodroma takođe su zatvorene, a železničke rute do severnog grada Soluna su obustavljene.

Vlasti su pozvale javnost da izbegava putovanja koja nisu neophodna.

Spasilačke ekipe vatrogasne brigade evakuisale su četiri osobe čiji je automobil zaglavljen u snegu u atinskom predgrađu Aspropirgos, javila je državna TV ERT.

Očekuje se da će zahlađenje potrajati do utorka, postepeno zahvativši istočne i južne regione, uključujući ostrvo Krit.

Jak sneg je retkost u grčkoj prestonici, ali zemlju sada već treću zimu zaredom pogađa ekstremno vreme. Do snega u ponedeljak, zima je u Grčkoj ove godine bila neobično blaga.

Pre godinu dana, hiljade je evakuisano sa glavnog obilaznice u prestonici, pri čemu su neki napustili automobile peške ili su se sklonili na gradskom aerodromu, a drugi satima zarobljeni na niskim temperaturama.