Teheran: Napad na vojnu fabriku, dronovi „uhvaćeni u zamku“

Teheran: Napad na vojnu fabriku, dronovi „uhvaćeni u zamku“

Nepoznati dronovi, najverovatnije „kamikaze“ napali su fabriku odbrambene industrije u Isfahanu. Ministarstvo odbrane poručuje da je napad osujećen.

Iransko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je bučnu eksploziju u vojnoj fabrici u Isfahanu, gradu u centralnom delu Irana, izazvao neuspešan napad dronovima.

„Jedan od (dronova) je pogođen od strane… PVO, a druga dva su uhvaćena u odbrambene zamke i dignuta u vazduh. Srećom, ovaj neuspeli napad nije doveo do žrtvi i pričinjena je manja šteta na krovu radionice“, saopštilo je ministarstvo.

Iranske novinske agencije ranije su izvestile o glasnoj eksploziji i prikazale snimke na kojima se vidi bljesak svetlosti u fabrici, koja se navodno bavi proizvodnjom municije. Na snimku se vide i vozila hitne pomoći i vatrogasci.

Iran je u julu saopštio da je uhapsio diverzantski tim kurdskih militanata koji rade za Izrael, a koji su planirali da raznesu centar odbrambene industrije u Isfahanu.

Do napada je došlo usred pojačanih tenzija sa Iranom zbog iranskog nuklearnog programa. Naime, Tel Aviv tvrdi da Iran nastoji da razvije nuklearno oružje, što Teheran poriče.