Tviter: Nema dokaza o curenju korisničkih podataka

Tviter: Nema dokaza o curenju korisničkih podataka

Tviter Inc je u sredu saopštio da nema dokaza da su podaci koji su nedavno prodavani onlajn dobijeni korišćenjem ranjivosti u sistemima kompanije, prenosi Rojters.

Tviter je saopštio da su podaci o 5,4 miliona naloga kompromitovani greškom koju je otkrio početkom prošle godine, a koju je prethodno ispravio i otkrio tokom leta.

Još 600 miliona korisničkih podataka „ne može biti u korelaciji sa ranije prijavljenim incidentom, niti sa bilo kojim novim incidentom“, naveo je Tviter u postu na blogu.

„Nema dokaza da su podaci koji se prodaju onlajn dobijeni korišćenjem ranjivosti Tviter sistema. Podaci su verovatno zbirka podataka koji su već javno dostupni na mreži preko različitih izvora“, navodi se u saopštenju.

Kompanija društvenih medija rekla je korisnicima u avgustu prošle godine da je ranjivost sistema otkrila Tviter naloge korisnika slanjem njihove adrese e-pošte ili telefonskog broja, nakon što je kompanija saznala za to kroz program za nagrađivanje grešaka mesecima ranije.

U decembru su mediji tvrdili da bi neko mogao da dobije pristup preko 400 miliona korisničkih imejlova i telefonskih brojeva povezanih sa Tviterom, i da su podaci bili izloženi kroz istu ranjivost otkrivenu u januaru 2022.