Đoković prekinuo trening meč sa Medvedevim

Đoković prekinuo trening meč sa Medvedevim

Najbolji srpski teniser Novak Đoković posle prekida trening meča sa Danilom Medvedevim obratio se da bi umirio sve koji su se zabrinuli zbog njegove povrede i rekao da se ne radi o velikom zdravstvenom problemu ali da je odluku o prekidu doneo za svaki slučaj kako ništa ne bi rizikovao.

Osvajač rekordnih devet Otvorenih prvenstava Australije, posle nekoliko intervencija lekara zbog problema sa kolenom leve noge, prekinuo je trening meč sa Danilom Medvedevišto je zabrimposle 36 minuta igre što je zabrinule njegove navijače širom sveta.

Najveći favorit za titulu na Australijen openu nedugo potom se obratio javnosti kako bi umirio sve zabrinute i objasnio zašto nije odigrao svih 75 minuta sa Rusom.

„To je tetiva sa kojom sam imao problem i u Adelejdu prošle nedelje. Samo sam osetio da vuče i nisam hteo da rizikujem ništa gore. Odigrao sam set i izvinio se Medvedevu. Imao je razumevanja. Samo želim da izbegnem bilo kakve veće strahove pre Australijan opena“, rekao je Đoković za Melburn Njuz, nakon svog prvog izlaska na teren „Rod Lejver arene“.

Đokovića očekuje još jedan trening meč otvoren za publiku ali je neizvesno hoće li i njega preskočiti a planiran je za 13. januar sa domaćim teniserom Nikom Kirjosom.