Brnabić: SAD obećale da će u januaru krenuti sa formiranjem ZSO

Brnabić: SAD obećale da će u januaru krenuti sa formiranjem ZSO

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla da nema nikakva očekivanja, ni dobra, ni loša, od najavljene posete višeg savetnika američkog Stejt departmenta Dereka Šolea Beogradu.

Jedino što mislim da je važno i na stolu je obećanje Sjedinjenih Američkih Država da će u januaru krenuti formiranje Zajedinice srpskih opština. To bi bilo jako dobro, to bi bila primena Briselskog sporazuma, rekla je Brnabić za TV Pink, a prenosi Danas.

Brnabić je ocenila i da se „brutalni i besprizorni napadi“ na predsednika Srbije Aleksnadra Vučića, preko njegove porodice, ne dešavaju slučajnu već su deo „užasne kampanje pritiska“ pred najavljene posete međunarodnih diplomata.

Ona je pokazala i tvit nemačkog Ministarstva spoljnih poslova da „plan dve Nemačke nije rešenje za Kipar, već proces koji bi se odvijao kroz Ujedinjene nacije i korz poštovanje rezolucija UN“.

„A, kada pogledate na Srbiju, to je jedina opcija, a nije rešenje pod okriljem UN i poštovanje rezolucija UN. Takva je realnost i mi moramo da radimo u tim okvirima i čuvamo interese Srbije“, naglasila je Brnabić.