SSP: Vreme je da vlast u Beogradu odgovara za gubitak od preko milijardu evra

SSP: Vreme je da vlast u Beogradu odgovara za gubitak od preko milijardu evra

Vreme je da najviše strukture beogradske vlasti odgovaraju za gubitak od preko milijardu evra našeg novca i za 450.000 nelegalno ozakonjenih kvadrata u Beogradu, kako je otkrio BIRN u svom članku, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde Beograd.

SSP u saopštenju podseća da već godinama upozorava na ovu praksu i da je podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg gradskog sekretara za ozakonjenje Nemanje Stajića i NN lica, upravo zbog nelegalnog ozakonjenja.

„I sam gradonačelnik Aleksandar Šapić koristio je šemu nelegalnog ozakonjenja za svoju kuću. SNS je samo sklonio u tišini Stajića, koji je sve te poslove morao da odobri i bio Sekretar za ozakonjenja za vreme Gorana Vesića i gradonačelnika Radojičića. Aleksandar Šapić je čak i nagradio Sonju Božić, koja je godinama sekretar za inspekciju u gradu Beogradu bez koga nelegalna ozakonjenja nisu mogla da se sprovedu, pa je u njegovoj upravi uz inspekciju dobila i komunalnu miliciju“, navodi SSP u saopštenju.

Da stvar bude još gora, dodaje SSP, Goran Vesić sada predlaže da se omogući legalizacija svih nelegalnih objekata „i na taj način abolira sve svoje kolege za svih tih milijardu evra“.

SSP ocenjuje i da SNS na taj način trajno uništava Beograd. „Izgubljeno je 250 škola ili 500 vrtića ili 20 socijalnih naselja ili četiri mosta ili pola metroa, a sve te pare su završile kod SNS povezanih moćnika. I onda se neko pita zašto tražimo izbore“, zaključuje se u saopštenju.