Srpska lista izvređala učesnike protesta protiv Vučića u Kosovskoj Mitrovici

Srpska lista izvređala učesnike protesta protiv Vučića u Kosovskoj Mitrovici

Srpska lista osudila je protest koji je održan u Kosovskoj Mitrovici ispred prostorija ove stranke, oštro kritikujući građane koji su protestovali protiv njih.

„Više hiljada Srba u Štrpcu danas je jasno poručilo dosta represivnom, diktatorskom režimu Aljbina Kurtija i pružilo podršku povređenom dečaku Stefanu Stojanoviću, ali i mladićima Milošu Stojanoviću i Stefanu Tomiću i našoj nepravedno uhapšenoj braći. Nažalost, umesto da sa Kosova i Metohije, drugog dana Božića ode slika jedinstva, kakvo je pokazano u Štrpcu, da se jednim glasom usprotivimo Kurtijevom planu da Srbi nestanu, političke secikese i cirkuzanti iz opozicionih stranaka Dveri Boška Obradovića, Narodne stranke Vuka Jeremića i kvazi patriotskih organizacija sakupili su 43 svoja poslušnika da pljuju sopstvenu državu, predsednika Aleksandra Vučića, predstavnike Srpske liste pa čak i da prozivaju patrijarha Srpske Pravoslavne Crkve“, navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, „dok Kurti sastavlja listu za hapšenje i odstrel predstavnika Srpske liste, preti im zatvorom i progonom, kvazi opozicionari, cirkuzanti i lažne patriote po nalogu Kurtija i po istoj matrici napadaju te iste predstavnike Srpske liste za koje glasa 95 odsto Srba i koji su danas bili sa svojim narodom u Štrpcu“.

„Ovi cirkuzanti nemaju hrabrost da kažu reč protiv Kurtija, niti su smeli da podrže srpski narod na barikadama, niti da budu zajedno sa porodicama povređenih u Štrpcu, već žele da sebi prigrabe nekakve pozicije kod Kurtija, sledeći Radu Trajković i Nenada Rašića“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.