Nvidia i Foxconn će graditi platforme za autonomna vozila

Nvidia i Foxconn će graditi platforme za autonomna vozila

Proizvođač čipova Nvidia i proizvođač elektronike Fokconn najavili su u utorak partnerstvo za razvoj autonomnih platformi za vozila.

Tajvanski ugovorni proizvođač Fokconn rekao je da će proizvoditi elektronske kontrolne jedinice za automobile zasnovane na Nvidijinom DRIVE Orin čipu napravljenom posebno za računarstvo u povezanim i autonomnim vozilima.

ECU će služiti globalnom automobilskom tržištu, rekao je Fokconn.

Nvidia vidi tržišnu priliku od 300 milijardi dolara u automobilskom sektoru i prijavila je prihod od 251 milion dolara u trećem kvartalu od ovog segmenta.

Proizvođač čipova je rekao da će povezivanje omogućiti da poveća napore da zadovolji rastuću potražnju za čipovima napravljenim za autonomna i povezana vozila.

Fokconn, koji upravlja pogonom za proizvodnju vozila u Ohaju, rekao je da će njegova vozila sadržavati ECU zasnovane na DRIVE Orin i Nvidijinim DRIVE Hiperion senzorima za autonomnu vožnju.

Fokconn proizvodi električna vozila za Lordstovn Motors i ima ugovor da napravi drugi model automobila kompanije Fisker, PEAR. Takođe proizvodi proizvode kompanije Apple.