Moskva: Raketni sistemi HIMARS američke proizvodnje uništeni u novim udarima

Moskva: Raketni sistemi HIMARS američke proizvodnje uništeni u novim udarima

Ruske snage uništile su nekoliko raketnih bacača HIMARS koje su isporučile SAD i eliminisale desetine ukrajinskih vojnika i desetine stranih boraca u novoj seriji raketnih udara, saopštilo je u utorak Ministarstvo odbrane Moskve.

Prema vojsci, dva lansera su uništena na železničkoj stanici Družkovka u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR). Drugi par lansera, koji su gađali druge gradove DNR, nalazio se u blizini grada Kramatorska koji je pod kontrolom Ukrajine, dodalo je ministarstvo.

Pored toga, devet raketa HIMARS presretnuto je u blizini linije fronta u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), kao i u Hersonskoj oblasti na severu Krima, navodi se u saopštenju.

„Preciznim udarima” ruskog vazduhoplovstva na položaje „legije stranih zemalja” koja se borila za Ukrajinu u blizini Kramatorska i Masljakovke uništeno je preko 130 „stranih plaćenika”, dodaje se.

Na železničkoj stanici Družkovka eliminisano je do 120 ukrajinskih vojnika, tvrdi vojska.

Ovaj napad dolazi nakon što je Rusija u ponedeljak potvrdila da je više od 60 njenih vojnika ubijeno u Makejevki, kada su kijevske snage gađale zgradu u kojoj su bili smešteni projektilima ispaljenim iz lansera HIMARS.

Štrajk je ranije izvestio republički ministar informisanja Daniil Bezsonov, koji je tvrdio da se to dogodio tačno u 00:01 u noći na Novu godinu.

Ukrajina nastavlja da traži još oružja od SAD i drugih zapadnih zemalja, dok Moskva insistira da isporuke stranog oružja Kijevu neće promeniti tok sukoba i mogu samo dovesti do još više žrtava.