Anćeloti: Real Madrid je spreman i nisu mu potrebni potpisi

Anćeloti: Real Madrid je spreman i nisu mu potrebni potpisi

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je da njegovom timu nisu potrebni zimski potpisi jer je u dobroj formi da nastavi sezonu u La ligi, gde zaostaje za liderom Barselonom dva boda.

Italijanski selektor smatra da će zdrave igrače, poput napadača Karima Benzeme, biti ključ za suočavanje sa rasporedom koji čeka Madriđane, koji će tražiti da odbrani titulu u La Ligi, Superkupu Španije i Ligi šampiona.

„Veoma smo uzbuđeni što smo se vratili. Vratili smo se Benzema, koji je veoma važan za nas“, rekao je Anćeloti novinarima u četvrtak.

„Kalendar će mnogo zahtevati od nas. Superkup Španije, Svetsko klupsko prvenstvo… biće mnogo utakmica do marta.

„Napravićemo individualne procene igrača, to je ključ. Racionisaćemo kome treba odmor, a kome posao. Što se tiče potpisa, ne trebaju nam. Mislim da smo bolji nego prošle godine.“

Anćeloti je takođe pohvalio kapitena Argentinca koji je osvojio Svetsko prvenstvo Lionela Mesija, ali je izbegao da ga označi kao najboljeg igrača u istoriji.

„(Mesi) je prošao veoma dobro, i on je sjajan fudbaler. Njegova karijera je bolja na Svetskom prvenstvu, ali neću reći da je najbolji u istoriji. Uživao sam i još uvek uživam u dobrim igračima kao što je Zlatna lopta Ili (Benzema), Di Stefano, Maradona, Krojf…“, dodao je 63-godišnjak.

Anćelotijev Real Madrid će se u petak suočiti sa Valjadolidom, jer u petak žele da povrate prvo mesto LaLige.