Selektor Poljske Mihnjevič odlazi nakon što ugovor nije produžen

Selektor Poljske Mihnjevič odlazi nakon što ugovor nije produžen

Selektor Poljske Česlav Mihnjevič napustiće krajem meseca, a fudbalski savez (PZPN) u četvrtak je saopštio da mu neće obnoviti ugovor nakon što je tim napustio poslednju 16. Svetsko prvenstvo.

PZPN je saopštio da je Mihnjevič (52) imao nekoliko sastanaka sa svojim predsednikom Cezarijem Kulešom i drugim zvaničnicima kako bi pregledao učinak Poljske na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde su izgubili sa 3-1 od Francuske, koja je bila drugoplasirana u prvoj nokaut rundi.

„Posle detaljne analize svih informacija, PZPN je odlučio da ne produži Mihnjeviču ugovor koji ističe krajem godine“, navodi se u saopštenju PZPN-a.

Kuleša se zahvalio Mihnjeviču za 11 meseci rada kao trenera.

Poljska je imenovala bivšeg šefa Legije iz Varšave nakon što se u januaru razišao sa Portugalcem Paulom Souzom, koji je zatražio da bude razrešen dužnosti u decembru 2021. nakon manje od godinu dana na čelu.

„Kao što znamo, trener (Mihnjevič) je preuzeo tim u teškom trenutku“, rekao je Kuleša. „Uprkos ovim okolnostima, uspeo je da izbori kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a takođe je zadržao mesto (timova) u eliti Lige nacija.

„On je takođe doveo reprezentaciju do prve nokaut faze Svetskog prvenstva u 36 godina. Za ovo, Mihnjevič zaslužuje zahvalnost.

Poljska je remizirala sa Meksikom 0-0, pobedila Saudijsku Arabiju sa 2-0 i izgubila istim rezultatom od budućeg šampiona Argentine u Grupi C pre nego što je ispala od Francuske u 16 ​​finala.

PZPN je saopštio da će započeti potragu za njegovim naslednikom čim se budu pripremali za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinju u martu. Poljska je u grupi E igrala nerešeno sa Albanijom, Farskim Ostrvima, Moldavijom i Češkom.