Samo jedna ponuda za Ronalda

Samo jedna ponuda za Ronalda

Al Nasr u Saudijskoj Arabiji jedini je klub koji je dao predlog ugovora slobodnom agentu Kristijanu Ronaldu, prenose španski mediji.

Petostruki osvajač Zlatne lopte razišao se sa Mančester junajtedom uoči Svetskog prvenstva nakon oštrog intervjua sa Pirsom Morganom u kojem je napao trenera prvog tima Erika ten Haga i klupsku hijerarhiju Premijer lige.

Ronaldo je prikazan kako plače na stadionu Al Tumama nakon što je Portugal ispao iz četvrtfinala Katara 2022. od Maroka.

Na društvenim mrežama je napisao da se njegov san za Svetsko prvenstvo završio. S obzirom na njegove 37 godina, malo je verovatno da će dobiti još jednu šansu na međunarodnom turniru FIFA.

Ali nakon što je u nedelju gledao generacijskog rivala Lionela Mesija kako podiže trofej sa Argentinom po prvi put, Ronaldo namerava da ostvari još veću slavu na klupskom nivou.

Kao što je navodno bio slučaj u leto kada je predao zahtev za transfer na Old Trafordu, Ronaldo nije bio zatrpan ponudama za svog sledećeg mogućeg poslodavca, navode španski mediji.

Sportske novine As u sredu su prenele da Ronaldo, za koga se navodi da je trenutno u Abu Dabiju i razmišlja o svojim sledećim koracima, ima samo jednu formalnu ponudu za svoje usluge.

Ovo je došlo od Al Nasr-a u Saudijskoj Pro ligi. I iako mu navodno nudi 200 miliona evra (212 miliona dolara) godišnje, Ronaldo mora pažljivo da razmotri predlog jer prihvatanje u suštini predstavlja priznanje da je završio na vrhunskom nivou i da je već na putu ka penziji.

Suprotno tvrdnjama Asove rivalske publikacije u španskoj prestonici Marca, Ronaldov tabor kategorički negira da je Ronaldo prihvatio bilo kakvu ponudu.

Al Sad u Kataru je navodno pokazao interesovanje i za Ronalda. Ipak, u iščekivanju značajnog potpisivanja, Al Nassr je oslobodio majicu sa brojem 7 koju su sada videli da nose navijači kluba oko Rijada sa Ronaldovim imenom.

Od 11. do 15. januara, Rijad će biti domaćin Superkupa Španije, gde će Ronaldov bivši klub Real Madrid nastojati da zadrži titulu koju je osvojio 2021.

Sa fokusom na saudijsku prestonicu, sugerisano je da bi Al Nasr mogao da iskoristi priliku da najavi Ronalda kao svoju akviziciju.

„Iz moje perspektive, situacija sa Kristijanom je nešto poput sapunice, ali veoma važna promocija za Al Nasr“, objasnio je Al Nasrov španski menadžer Rudi Garsija za As prošle nedelje.

Kako je izvestio SSC Sports, predsednik kluba Musali Al-Muamar ne govori o pristupu Ronaldu i negirao je bilo kakve pregovore o ugovoru.

„Ko je Ronaldo? Ne poznajem ga“, našalio se Al-Muammar novinarima kada je nedavno ispitivan o tom pitanju.

„Ronaldo nije pregovarao sa nama jer je bio zauzet Svetskim prvenstvom. Koliko znam, ne samo kod nas, već i kod drugih klubova. Nismo očekivali da će doneti odluku sredinom turnira“, dodao je on.

„Želim Kristijanu sve najbolje u bilo kom izboru koji donese.