Partizan pobedio FMP

Partizan pobedio FMP

Košarkaši Partizana vratili su se u stari ritam i deluje da problem samopouzdanja i krize u ekipi više ne postoji. Ta rečenica bi mogla da bude na mestu da se računaju samo prve tri četvrtine posle kojih su crno beli vodili 26 razlike, ali na kraju se FMP vratio i opet je Partizan igrao završnicu na jedan posed. Na kraju je bilo 91:86.

Rezultat na kraju nije baš bio pravo merilo onoga što se dešavalo na parketu, ali je za to zaslužno opuštanje Partizana i nešto slabije izdanje mlađih igrača u poslednjoj trećini u kojoj je FMP uspeo da izbriše ogromnu razliku. Partizan je vodio 26 razlike na početku poslednje deonice, ali je četvrtu četvrtinu FMP dobio 36:16 pa je tako poraz učinio podnošljivim.

Imaće zato crno beli šta da analiziraju i posle ove utakmice, a nezadovoljstvo trenera Obradovića je bilo vidno prisutno zbog pada koncentracije i zbog izgubljenog velikog vođstva. FMP je na kraju prišao na 89:86, ali je ipak ekipi iz beogradskog predgrađa nedostajalo vremena da napravi volšebni preokret. Dramu koju niko nije očekivao rešio je slobodnim bacanjima Dante Eksum.

Partizan je sjajno koristio svoju prednost u reketu u prve tri četvrtine. Imao je preko 70 odsto šuta za dva poena, posebno su dominirali Alen Smailagić i Matijas Lesor koji su imali po 14 poena, a pri tom je Francuz na parketu bio tek 16 miunta. Uroš Trifunović je igrao preko 30 minuta i ubacio je takođe 14 poena.

U poslednjoj četvrtini FMP je iskoristio opuštanje domaćina, ubacivao je trojke, koristio izgubljene lopte protivnika i na kraju se desila drama koju je ipak Partizan rešio. Kod FMP najefikasniji je bio Stepanović sa 17 poena, dok je Bič imao 16.