Kompanija Siberian Wellness preuzela fabriku Dahlia za 15 miliona evra

Kompanija Siberian Wellness preuzela fabriku Dahlia za 15 miliona evra

Međunarodna kompanija Siberian Wellness postala je novi vlasnik fabrike Dahlia, koja proizvodi brendove Becollino, Hera i Brion. Ugovor u iznosu od 15 miliona evra obuhvata vrednost zemljišta, proizvodnog kompleksa, tehnologije i opreme, saopštila je kompanija.

„Preuzimanjem fabrike za proizvodnju kozmetike Dahlia završen je proces kupovine. Uz postojeće kapacitete proizvodnih platformi otvaraju se mogućnosti za širenje proizvodnje. Pokrenućemo lokalnu proizvodnju određenih Siberian Wellness proizvoda, proširivaćemo asortiman postojećih brendova, poboljšaćemo sastav i trudićemo se da u recepturama ne budu samo plodovi sibirske, već i srpske prirode. Zahvaljujući tome smatramo da ćemo vratiti Daliji reputaciju regionalnog lidera“, izjavila je Tatjana Gorohovska, predsednica Siberian Wellness-a.

Kompanija Siberian Wellnes planira da, kako je saopšteno, izvrši rebrending i sačuva prepoznatljivost proizvoda na koji su potrošači navikli u regionu, ali i da ih učini interesantnijim savremenim potrošačima.