Olimpijski šampion na 800 metara preživeo avionsku nesreću

Olimpijski šampion na 800 metara preživeo avionsku nesreću

Dvostruki olimpijski šampion na 800 metara David Rudiša iz Kenije izbegao je nepovređen iz avionske nesreće dok se vraćao sa sportskog događaja tokom vikenda, prenosi Rojters.

Avion sa svetskim rekorderom na 800 metara i još pet putnika srušio se u okrugu Kajiado na jugoistoku Kenije nakon što su u subotu prisustvovali godišnjem olimpijskom takmičenju Masai u rezervatu za divlje životinje Kimana.

„Sve je bilo dobro, blizu sedam ili osam minuta leta kada se motor aviona iznenada utišao“, rekao je 33-godišnji Rudiša, koji je osvojio zlato u Londonu 2012. i Riju 2016, za Dejli nejšn.

„(Pilot) je video neki čist prostor gde je pokušao da sleti avion, ali je jedno od njegovih krila udarilo u drvo dok je avion počeo da se okreće pre nego što je sleteo na stenovito polje.

„Svi smo izašli živi sa nekim povredama mekog tkiva koje su lečene pre nego što su svi otpušteni, osim jednog.

Stiven Ole Marai, predsednik Kenije Masters atletike i bivši trkač na srednje staze, prebačen je u bolnicu u Najrobiju na specijalizovano lečenje nakon što je zadobio povrede rebra.

„Bila je to strašna epizoda u kojoj držite svoje srce u ruci dok se molite Bogu“, dodao je Rudiša, koji je takođe bio svetski šampion na 800 metara 2011. i 2015. godine.

„Pilot je uradio neverovatan posao da zadrži avion na površini i stabilno.“