Medicinske sestre otpuštene nakon što su ismevale pacijenta u TikTok videu

Medicinske sestre otpuštene nakon što su ismevale pacijenta u TikTok videu

Američka bolnica otpustila je četiri medicinske sestre koje su se pojavile na TikTok video snimku ismevajući zahteve i ponašanje pacijenata. Emori Healthcare sa sedištem u Atlanti nazvao je kvartet „bivšim zaposlenima“ u objavi na Instagramu u petak.

Snimak od 60 sekundi, pogledan stotinama hiljada puta, prikazuje medicinske sestre kako se rugaju ljudima koji traže da se „istuširaju i jedu“ po dolasku u bolnicu da bi dobili porođaj, odbijaju lekove protiv bolova uprkos očiglednom bolu ili „ pitaju [medicinsku sestru] koliko je beba teška, a još je u vašim rukama.”

Rugali si se i očevima koji su tražili test očinstva odmah po rođenju. „Ick“, kao što se vidi u trendu na društvenim medijima, su neprijatne neobične stvari koje izazivaju „iznenadni osećaj odbojnosti i potpunog odbijanja od nekoga sa kim ste izlazili“.

@username098717493

Unprofessional nurses. Such a disgrace to all patients. Would never want my nurse to be like this. Nasty. #emoryhealthcare l&d #nurses #atlantageorgia #emoryhospital #emoryhospitalatlanta #emory #hanhinton #nasty #blacknurses #whitenurses #laboranddelivery

♬ original sound – username09876510

U izjavi bolnice u vezi s snimkom se priznaje da je „sadržao nepoštovanje i neprofesionalne komentare o pacijentima porodiljama u Univerzitetskoj bolnici Emori Midtovn“. Takođe je otkriveno da je Emori „istražio situaciju i preduzeo odgovarajuće radnje sa bivšim zaposlenima odgovornim za video.”

„Ovaj video ne predstavlja našu posvećenost nezi usredsređenoj na pacijenta i porodicu i daleko je od vrednosti i standarda koje očekujemo od svakog člana našeg tima da ih drži i demonstrira“, navodi se u Emorijevoj izjavi.

Iako nije uspostavljena direktna uzročna veza između video snimka i statusa „bivšeg zaposlenog“ medicinskih sestara, Emori Healthcare je lokalnim medijima putem e-pošte potvrdio da bolnički sistem ima politiku društvenih medija koje zaposleni moraju da se pridržavaju.

Originalni TikTok post, koji je napravio korisnik @hanhinton u četvrtak, izbrisan je nakon poplave ljutitih odgovora, ali ne pre nego što je ponovo objavljen na drugom mestu. Jedan od repostera uključio je snimak ekrana Hintonovog Fejsbuk profila, koji je opisuje kao registrovanu medicinsku sestru u radnoj službi i porođaju u Emori Healthcare-u, iako njen profil više nije javan i nije jasno da li i dalje tamo radi u nekoj ulozi.