Pele šalje poruku podrške Nejmaru nakon izlaska sa SP

Pele šalje poruku podrške Nejmaru nakon izlaska sa SP

SAO PAULO – Brazilski fudbalski velikan Pele čestitao je Nejmaru što je u petak postigao rekord u reprezentaciji, a zatim je saosećao sa igračem zbog njegovog odlaska na Svetsko prvenstvo.

Pele, koji je hospitalizovan dok se lečio od respiratorne infekcije, objavio je svoju poruku na Instagramu nakon što je Brazil izgubio od Hrvatske u četvrtfinalu u izvođenju penala na turniru u Kataru.

„Video sam kako rasteš, navijao sam za tebe svaki dan i konačno mogu da ti čestitam što si postigao moj broj golova sa Brazilom. Obojica znamo da je ovo više od brojke“, napisao je 82-godišnji Pele. „Naša najveća dužnost kao sportista je da inspirišemo. Inspirišite naše saigrače današnjice, naredne generacije i pre svega sve koji vole naš sport.“

„Nažalost, ovo nije najsrećniji dan za nas“, dodao je Pele. „Moj rekord je postavljen pre skoro 50 godina i niko do sada nije uspeo da mu se približi. Stigao si, mali. To pokazuje koliko je vaš uspeh veliki.”

Nejmar je postigao jedini gol Brazila protiv Hrvatske na stadionu Education Citi, dajući mu 77 za reprezentaciju. Hrvati su kasnije izjednačili i plasirali se u polufinale pobedivši u raspucavanju rezultatom 4-2 posle remija 1-1.

30-godišnji Nejmar nije izveo penal u raspucavanju. On je u suzama izašao sa terena i ostavio otvoreno da li će nastaviti da igra za reprezentaciju.

„Nastavite da nas inspirišete“, rekao je Pele na kraju svoje poruke Nejmaru. „Nastaviću da udaram u vazduh sa radošću za svaki gol koji postignete, kao što sam radio u svakom meču kada sam vas video na terenu.

Pele, čije je pravo ime Edson Arantes do Nasimento, osvojio je tri svetska prvenstva sa Brazilom. On je prošle godine imao operaciju uklanjanja tumora debelog creva, takođe prolazi kroz hemoterapiju u borbi protiv raka.

Peleove ćerke, Keli i Flavija Nasimento, objavile su zajedno montažu svog oca i Nejmara u slavlju zbog gola napadača.

Nejmar se izjednačio sa Peleom kao najbolji strelac Brazila