Policajci i slučajni prolaznik spašavaju čoveka koji je pao na šine metroa

Policajci i slučajni prolaznik spašavaju čoveka koji je pao na šine metroa

NjUJORK – Dva njujorška policajca i slučajni prolaznik jurili su da spasu čoveka koji je pao na šine na stanici metroa na Menhetnu, i izvukli su ga sa puta nadolazećem vozu u smelom spasavanju, a sve to je snimila kamera na telu policajca.

Incident se dogodio oko 16 časova. Četvrtak na stanici 116th Street u Istočnom Harlemu. Muškarac, za koga je policija rekla da je slučajno pao, prebačen je u bolnicu sa povredama šake i leđa, javlja AP.

Policajci Brunel Viktor i Taufik Bokt bili su u patroli u stanici kada su videli komešanje i čuli vrisak sa suprotne strane stanice, saopštila je policija.

Trčali su gore-dole stepenicama, kroz izlaz u slučaju nužde i na šine, izvlačeći čoveka na sigurno uz pomoć slučajnog prolaznika koji je već pokušavao da pomogne, saopštila je policija.

Promatrači su zatim pomogli policajcima da se popnu nazad na peron, neposredno pre nego što je voz ušao u stanicu.

„Naša svakodnevna stvar je da pomažemo ljudima. Nije nas briga šta ako moramo da se stavimo na kocku. Zato radimo, zato prihvatamo ovaj posao“, rekao je Viktor za VABC-TV.

Komesar policije Keechant Sevell pohvalio je policajce u tvitu, napisavši: „Uvek me zadivljuje herojstvo policajaca… Pridružite mi se u pozdravu ovim velikim policajcima!”

Policajci Viktor i Bokt su dodeljeni stanici metroa kao deo napora guvernera Keti Hočul i gradonačelnika Erika Adamsa da pojačaju bezbednost u sistemu.

Janno Lieber, predsednik i izvršni direktor Metropolitan transportne uprave koja upravlja sistemom podzemne železnice, rekao je da postavljanje dodatnih službenika na vozove i stanice „ne samo da pomaže vozačima da se osećaju sigurnije, već u ovom slučaju omogućava hrabrim oficirima i dobrom Samarićaninu — u najboljem slučaju tradicija da Njujorčani pomažu jedni drugima – da spasu život.“