Rojters: Musk traži novog lidera za vođenje Tvitera

Rojters: Musk traži novog lidera za vođenje Tvitera

Vlasnik Tvitera Elon Musk najavio je da planira da se povuče iz društvene mreže tokom vremena i da traži novog generalnog direktora koji bi vodio platformu, preneo je Rojters u sredu.

Najbogatiji čovek na svetu je navodno dao komentare tokom suđenja oko njegove kompenzacije u Tesli. Musk osporava tvrdnje da je njegov platni paket od 56 milijardi dolara u proizvođaču električnih automobila bio zasnovan na ciljevima performansi koje je lako postići i da ga je odobrio usklađeni odbor direktora na petodnevnom saslušanju koje je počelo u Delaveru u ponedeljak.

„Postoji početni nalet aktivnosti koji je potreban nakon akvizicije da bi se reorganizovala kompanija“, rekao je Musk u svom svedočenju. „Ali onda očekujem da ću smanjiti svoje vreme na Tviteru.

Ekscentrični biznismen, čiji je mandat na čelu Tvitera do sada bio haotičan, kasnije je tvitovao da će voditi korporaciju društvenih medija dok ona ne bude na snazi, dodajući da bi za to „trebalo neko vreme“.

Tvit je usledio nakon izjave bivšeg šefa Džeka Dorsija da neće prihvatiti tu funkciju. Na pitanje korisnika Tvitera da li bi preuzeo ulogu generalnog direktora, tvitovao je „ne“.

Otkako je kupio platformu društvenih medija u oktobru, Musk je otpustio skoro polovinu radnika kompanije, a zatim pokušao da ponovo zaposli neke. U svom poslednjem mejlu, milijarder je rekao preostalom osoblju da bi trebalo da se posvete „ekstremno tvrdom“ rasporedu ili da prihvate otpremninu od tromesečne plate.

Musk je takođe izneo mogućnost da ga neko nasledi na mestu generalnog direktora Tesle, navodno je rekao član odbora dok je svedočio na suđenju u sredu.