Karta za Poverball prodata u Kaliforniji beleži rekordnu pobedu od 2,04 milijarde dolara

Karta za Poverball prodata u Kaliforniji beleži rekordnu pobedu od 2,04 milijarde dolara

Neko ko je kupio Poverball tiket u Kaliforniji osvojio je rekordnih 2,04 milijarde dolara Poverball džekpota nakon više od tri meseca, a da niko nije osvojio glavnu nagradu.

Dobitni brojevi izvučeni u utorak ujutru u studiju za izvlačenje lutrije Florida u Talahasiju bili su: bele kuglice 10, 33, 41, 47 i 56, a crvena Poverball je bila 10.

Višedržavno udruženje lutrije saopštilo je da je zakazano izvlačenje u ponedeljak uveče odloženo skoro 10 sati do utorka jer je lutrija koja je učestvovala imala problema sa obradom prodaje.

Džekpot je bio ubedljivo najveći džekpot na lutriji ikada osvojen, nadmašivši prethodnu rekordnu nagradu od 1,586 milijardi dolara koju su osvojila tri vlasnika tiketa Poverball u 2016.

Brojevi za rekordnih 2,04 milijarde dolara Poverball džekpota izvučeni su u utorak ujutro nakon skoro 10-satnog kašnjenja i sada će igrači morati da sačekaju još malo da saznaju da li je neko osvojio ogromnu nagradu.

Brojevi za izvlačenje održano u studiju za izvlačenje lutrije Florida u Talahasiju bili su: bele kuglice 10, 33, 41, 47 i 56, a crvena Poverball je bila 10.

Multi-državna lutrijska asocijacija je saopštila da je izvlačenje Poverball-a u ponedeljak uveče odloženo do 8:57 ujutro po istočnom standardnom vremenu u utorak jer je lutrija koja je učestvovala imala problema sa obradom prodaje. Udruženje je saopštilo da je protiv njegove politike da kaže koja je lutrija imala kašnjenje.

Džekpot je procenjen na 1,9 milijardi dolara u ponedeljak, ali je nagrada povećana na 2,04 milijarde dolara u utorak ujutro nakon ažuriranih proračuna.

Nije odmah bilo poznato da li su prodate karte za osvajanje džekpota, ali se očekivalo da će vest o tome biti objavljena kasnije tokom dana.

Džekpot je više od 400 miliona dolara veći od prethodnog rekordnog džekpota i nastaviće da raste sve dok neko ne osvoji nagradu. Samo četiri prethodna džekpota su premašila milijardu dolara, ali nijedan od njih nije blizu trenutne nagrade, koja je počela sa 20 miliona dolara još 6. avgusta i tokom tri meseca bez pobeda je postala još masivnija. Niko nije osvojio džekpot od 3. avgusta.

Problemi u održavanju izvlačenja u ponedeljak uveče okrivljeni su zbog nemogućnosti jedne lutrije koja je učestvovala da obradi svoje podatke o prodaji.

„Poverball zahteva od svih 48 lutrija koje učestvuju da dostave podatke o prodaji i igri pre nego što se izaberu pobednički brojevi. Kada Poverball primi nerešenu prijavu, izvlačenje može da se nastavi“, navodi se u saopštenju Višedržavnog udruženja lutrije.

Skoro tri sata posle zakazanih 22.59. Na žrebanju EST u ponedeljak, udruženje je za Asošijeted pres: „Protiv naše politike je da imenujemo lutriju koja kasni. Kasnije u utorak ujutro, udruženje je u novom saopštenju navelo da je Poverball „u komunikaciji sa lutrijom tokom cele noći jer radi na rešavanju problema“.

Teri Rič, bivši direktor lutrije Ajove koji je takođe bio član odbora Poverball-a, rekao je da je do kašnjenja verovatno došlo zbog dvodelnog sistema verifikacije prodaje karata koji koristi spoljnog prodavca kako bi se osiguralo da je sve u redu pre utakmice izvlače se brojevi.

„Svaka država mora kroz dvostruki proces da proveri da li se sva prodaja i dolari poklapaju pre nego što višedržavna lutrijska asocijacija može da izvede izvlačenje“, rekao je Rič, koji je bio na čelu lutrije Ajove 10 godina i bio predsednik Severnoameričkog udruženja lutrija. . „Ovo je postupak od države do države, koji razdvaja ceo proces i bio je veoma efikasan.

Rič je rekao da se državne lutrije suočavaju sa sličnim problemima nekoliko puta godišnje, ali kašnjenja obično ne privlače veliku pažnju jer su potencijalni džekpotovi daleko manji nego što je bilo na raspolaganju ove nedelje.

Pobednički brojevi i snimljeni video izvlačenja objavljeni su na IouTube kanalu Poverball-a.

Nagrada od 2,04 milijarde dolara je za pobednika koji odabere anuitet, koji se isplaćuje godišnje tokom 29 godina. Umesto toga, skoro svi pobednici se odlučuju za gotovinu, ali vrednost te opcije nije bila odmah dostupna u utorak ujutro.

Šanse za osvajanje džekpota su 1 prema 292,2 miliona.

Igra se u 45 država, kao i u Vašingtonu, Portoriku i Devičanskim ostrvima SAD.