Prvi poraz Crvene zvezde u ABA ligi

Prvi poraz Crvene zvezde u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde su doživeli prvi poraz u tekućoj sezoni ABA lige – ekipa Zadra je u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“ savladala tim Vladimira Jovanovića rezultatom 98:96, pa sada ima skor 4-2 u regionalnom takmičenju. Crveno-beli su na 4-1.

Zvezda je pre ovog poraza protiv Zadrana imala deset vezanih pobeda u Beogradu – niz je trajao od 2010. godine. Ovo je bio drugi poraz zaredom za klub sa Malog Kalemegdana jer je srpski šampion prethodno u petak u Monaku poražen u šestom kolu Evrolige.

U ekipi Zadra u ovoj pobedi nije bilo sjajnog Luke Božića, najboljeg košarkaša Zadra u dosadašnjem toku sezone.

Zadrani su do prednosti stigli krajem prve četvrtine posle odlične šuterske serije u kojoj se istakao Antonio Jordano. Ekipa Danijela Jusupa potom je održavala prednost sve do samog finiša…

Zadrani su do prednosti stigli krajem prve četvrtine posle odlične šuterske serije u kojoj se istakao Antonio Jordano. Zvezda je imala vođstvo 19:17 kada je započela serija gostiju 16:0, koja se ispostavila kao ključna.

Vođstvo Zadra naraslo je u trećem kvartalu na čak 19 poena i delovalo je da je utakmica rešena, ali Jovanovićev tim uspeva da uloži poslednji napor u finišu i dođe nadomak preokreta. Nedović, Bentil i Vildosa su uspeli da dođu do zaostatka od svega jednog poena, ali je sa druge strane siguran sa penala bio Žganec, a bitne poene ubacio je i Lakić i na taj način su stavili utakmicu van domašaja Beograđana.

Najbolji u Zvezdi bio je Ben Bentil sa 19 poena (7/14 iz igre) i 9 skokova, a argentinski plejmejker Luka Vildosa upisao je 16 poena (4/8 iz igre, 6/6 slobodna bacanja) uz 11 asistencija i 3 izgubljene lopte. Nemanja Nedović dodao je 13 poena (4/9 iz igre), a po 9 poena ubacili su centar Filip Petrušev i kapiten Branko Lazić.

Kod Zadra su u Božićevom odsustvu odlični bili Antonio Jordano (23 poena, 7/14 iz igre), Dario Drežnjak (22 poena, 7/19 iz igre) i Marko Ramljak (20 poena, 6/10 iz igre, 6/9 bacanja, 7 skokova, 6 asistencija).

Naredne dve utakmice Zvezda igra u Evroligi. U četvrtak desetog novembra u Istanbulu će Jovanovićev tim igrati protiv Fenerbahčea, a sedam dana kasnije Jovanovićev tim u Pioniru dočekuje francuski Asvel. Evroligu možete gledati u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba.

Idući meč u ABA ligi crveno-bele čeka 19. novembra, kada će Zvezda kod kuće igrati protiv Cibone.

Što se Zadra tiče, oni svoju sledeću utkamicu igraju 19. novembra kod kuće – u goste im dolazi podgorička Budućnost.