Nadal ispao sa Mastersa u Parizu

Nadal ispao sa Mastersa u Parizu

Rafael Nadal je pretrpeo šokantan poraz od američkog rivala Tomija Pola pošto je Španac napustio ATP Paris Masters 1000 u drugom kolu u sredu.

Nadal je izgubio 6-3 6-7 (4-7) 1-6 od Pola, koji je tu pobedu opisao kao „verovatno najbolju“ u svojoj karijeri.

Nadal se vraćao u akciju nakon što je prošlog meseca postao otac i igrao je svoj prvi meč od kada je bio deo emotivnog ispraćaja Rodžera Federera na Lejver kupu u Londonu u septembru.

Drugi nosilac u Parizu, Nadal je uzeo prvi set protiv Pola i obezbedio brejk u drugom, pre nego što se Amerikanac vratio.

Pol je osvojio taj-brejk u drugom setu, a svetski broj 31 je preuzeo inicijativu u odlučivanju kada je Nadal izgubio servis u prvom gemu.

Pol je odbio jak pritisak Nadala u četvrtom gemu, pre nego što je još dva puta slomio servis svog protivnika da bi zaradio nezaboravnu pobedu protiv 22-strukog pobednika grend slema.

„To je verovatno moja najbolja pobeda“, rekao je posle 25-godišnji Pol. „Očigledno sam bio oduševljen za meč jer je uvek zanimljivo kada igrate sa jednom od velike trojke.

„Igrao sam ga tek drugi put, ali prvi put sam bio tako nervozan. Bilo je čudno, ovaj put nisam bio baš nervozan. Bio sam prilično opušten kada sam izašao na teren i dan ranije. Mislim da je to odigralo ulogu.”

Uprkos njegovoj blistavoj listi dostignuća u karijeri, titula na Paris Mastersu je bila nedostižna za Nadala. Njegovo najbolje dostignuće na turniru ostaje poraz iz 2007. od Argentinca Davida Nalbandijana u finalu.

Rani odlazak 36-godišnjaka ove godine znači da su njegove nade da će osvojiti svetski broj jedan od zemljaka Karlosa Alkaraza takođe pokvarene.

Tinejdžer Alkaraz je već u osmini finala u Parizu, gde će se sastati sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim.

U međuvremenu, Nadal će svoju pažnju usmeriti na ATP finale koje se završava u sezoni, koje počinje u Torinu, u Italiji, 13. novembra.