Brnabić: Biće rasta cena struje, ali u skladu s platama i penzijama

Brnabić: Biće rasta cena struje, ali u skladu s platama i penzijama

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će cene struje i gasa morati da se dižu u jednom trenutku, ali je naglasila da će to biti uslovljeno rastom plata i penzija.

„Naravno da će morati da se diže cena stuje kao što će morati da se diže cena gasa ali postoje dve stvari koje su važne i koje će to da uslovljavaju. Prva je rast plata i penzija u Republici Srbiji. Dakle,koliko mi možemo da štitimo kupovnu moć naših građana i to ćemo i dalje raditi zato što mi ne možemo da dižemo cenu na način da upropastimo sve ono što smo radili u poslednjih osam godina. Dakle, mi moramo da guramo naviše da raste životni standard građana i da naravmo idu cene struje gore, ali da to bude na jednom održivom nivou“, rekla je Brnabić za RTS.

Kada je reč o energentima, premijerka kaže da je učinjeno sve da bude dovoljno gasa i struje za predstojeće mesece.

Kada je reč o uvođenju sankcija, Srbija bi morala da se tretira kao poseban slučaj

Brnabić je ocenila da bi Srbija, kada je u pitanju uvođenje sankcija prema Rusiji, morala da se tretira kao poseban slučaj „zbog svega onoga što je nama učinjeno“.

Ona navodi i da Srbija nije ništa dalje i ništa bliže uvođenju sankcija od onoga gde je bila nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i zaključka „koji nismo ni za jotu promenili od tada“.