Mediji: Tviter bi mogao da počne da naplaćuje 20 dolara mesečno za verifikaciju

Mediji: Tviter bi mogao da počne da naplaćuje 20 dolara mesečno za verifikaciju

Oni koji žele da zadrže svoje plave kvačice na Tviteru možda će morati da plate 19,99 dolara mesečno pod novim vlasnikom platforme Elona Maska, izvestio je Verge u ponedeljak.

Prema izdanju, Musk, koji je kupio platformu u okviru ugovora od 44 milijarde dolara prošle nedelje, dao je relevantnom osoblju rok do 7. novembra da unese izmene u pretplatu na Tvitter Blue premium ili bude otpušten.

Očekuje se da će nove funkcije, uključujući verifikaciju, biti dodate u pretplatu kako bi se ona izjednačila sa četvorostrukom cenom, navodi Verge.

Sadašnji korisnici Tvitera Blue imali bi 90 dana da pređu na novu tarifu nakon njenog uvođenja, inače bi izgubili svoje plave kvačice, dodaje se.

Musk, koji sebe sada naziva „glavni Tvit“, potvrdio je na Tviteru u nedelju da se „ceo proces verifikacije trenutno obnavlja“.

Najbogatiji čovek na svetu ranije je govorio o svojoj želji da poveća broj pretplate na polovinu prihoda Tvitera. On je takođe bio nezadovoljan procesom verifikacije na platformi, insistirajući da joj je potrebna revizija.

Pretplata na Tvitter Blue je pokrenuta pre godinu dana, nudeći korisnicima mogućnost da pregledaju članke određenih izdavača bez reklama, zajedno sa više opcija prilagođavanja.

Musk je rekao da je kupio Tviter kako bi ga pretvorio u „običan digitalni gradski trg, gde se o širokom spektru verovanja može raspravljati na zdrav način, bez pribegavanja nasilju“. On je u petak najavio da će biti formiran poseban panel za pregled naloga korisnika koji su bili zabranjeni pod prethodnom upravom. Jedan od prvih poteza novog vlasnika bio je otpuštanje glavnog izvršnog direktora Tvitera Paraga Agravala i nekoliko drugih top menadžera kompanije.